От проекта до поддръжката

начало -

ПРОЕКТ

Защо се прави проект и необходим ли е той?

Много от клиентите ни  мислят, че проекта за озеленяване на дворното им място е нещо излишно и само натоварва бюджета, необходим за изграждането на градината. Това определено не е така. Един проект може да ви спести доста средства и да ви предпази от много грешки. Проектирането предхожда строителството и изяснява свързаните с него организационни, технически и икономически въпроси. Първо се правят предварителни проучвания, те са подготвителен етап за съставянето на идейния проект и включват и подробен оглед на мястото за натрупване на впечатления от обекта и заобикалящата го среда. Клиентът дава своето задание и по него ландшафтният архитект разработва вариантни идейни решения, от които се избира само едно, то се доработва детайлно със съответните проектосметни документации. Така изработеният проект вече дава пълна представа за предстоящите видове работи, тяхната последователност,  визията  и стойността на обекта.


ОФЕРТА

Колко ще струва озеленяването?

Въпросът е некоректен, ако се задава ,без да е изготвен проект за градината. Цените за озеленяване на една и съща площ могат да се различават  в десетки пъти, взависимост от  растителността, която е предвидена /съотношението между тревните площи и групите от широколистни и вечнозелени дървета и храсти/. Иглолистните и вечнозелените видове са много по-скъпи от широколистните, ако са заложени в проекта редки декоративни форми и бавнорастящи видове или едроразмерна растителност, това също дава отражение  и  увеличава стойността на обекта. За да може още от самото начало градината да има добър вид, обикновено се търсят добре оформени растения, който се засаждат по-гъсто /гъстотата на засаждане също влияе на цената/.

Когато даваме оферта, обикновено правим няколко ценови варианта взависимост  от  големината  на растенията /за  акцентите и единичните бройки/, и с различен брой и гъстота на засаждане /за живите плетове и масивите от храсти/.Така клиента може да се ориентира по-добре и сам  да  избере оптималния вариант според бюджета, който е готов да отдели и ефекта,  който желае да постигне.


ИЗПЪЛНЕНИЕ

За да се направи една градина качествено и без проблеми, трябва да се спазва строго определена последователност на видовете работи. Повечето от клиентите нямат търпение да видят двора си зелен. Не бързайте, нека се приключи с изграждането на всички настилки, облицовки и архитектурни елементи, чак тогава може да се започне с финото оформяне и моделиране на  терена и  засаждането на растителността.

По време на строежа на къщата трябва да се изградят и всички подземни комуникации и връзки /водопровод, канализация, топлофикация, газификация, да се заложат ако са предвидени по проект резервоари за нафта и вода, помпена станция , сондаж  и шахти/. След това ако е възможно,  с помощта на механизация трябва да се направи груба вертикална планировка и да се  почисти двора от по-големите строителни отпадъци. После се правят изкопите и се полагат  тръбите на поливната инсталация и кабелите за градинското осветление. При необходимост, преди изпълнение на настилките се залагат обсадни тръби, през  които  ще преминават тръбите за поливната инсталация. След това терена се подравнява,моделира, фрезова и почиства.

Сега е  момента да се достави и разстеле  необходимото количество подходяща хумосна почва. После се засаждат дърветата, храстите и цветята, полага се капковото напояване и се монтират потъващите хидранти. Най-накрая определените участъци  се затревяват.

С  това нашите задачи не са завършили. Ние се грижим за вашата градина и ще направим първото косене, което в зависимост от климатичните условия се прави след около месец. Нашите специалисти ще преценят дали  вашата трева се нуждае от подсяване. След още две-три коситби, ние ви обещаваме перфектен тревен килим. При  правилна поддръжка на растителността /стриктно спазване на дадените ви инструкции и наличие на поливна инсталаця/  ние поемаме пълна гаранция за растенията за едина година. А най-добре да оставите   грижите по поддръжката на вашата градина на нас.


ПОДДРЪЖКА

И най-красивата градина без поддръжка бързо ще изгуби своя блясък.

Ние работим с жива материя , която расте и се променя. Затова всяка градина се нуждае от компетентни грижи  по поддръжката и системно доизграждане. Растителността трябва да се оформя и насочва, за да се постигнат търсените от проектанта форми и обеми.

Ние разполагаме с екип от квалифирани специалисти, които обръщат внимание на всеки детайл. С наша помощ  вашата градина ще изглежда винаги перфектно.

Предлагаме следните услуги:

  • цялостна грижа за тревата /косене, торене, аериране и вертикулиране, пръскане с хербециди за премахване на плевели, окантяване и валиране/;
  • подрязване на живи плетове, групи и масиви от храсти;
  • плевене и прекопаване;
  • оформяне на корони на дървета;
  • провеждаме борба с вредители - пръскане с инсектициди;
  • изготвяме индивидуални програми за поддръжка според нуждите и вида на градината и желанието на клиента. 
пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ-пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ?
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
 
English version

Доставка на цветя онлайн

Булчински букети - доставка на цветя онлайн

Аранжировки за коли - доставка на цветя онлайн


© 2024 Elf Garden. Всички права запазени.