ПОЛИВНА ИНСТАЛАЦИЯ

начало - услуги

Изграждането на поливна инсталация е от изключителна важност.От нея зависи правилното развитие на растителността и това дали ще имате хубав тревен килим.

Запомнете, че 80% от тревата е вода. През летните горещини тя се нуждае от ежедневно и равномерно поливане. Човешката ръка, колкото и добре да полива, остава някои площи неполяти, а други полива повече. В резултат на това вашата трева става на петна /по-тъмни и по-светли/ и прораства повече там, където е получила повече вода, а пожълтява на сухите места. Добре работещата поливна инсталация  ще ви освободи от всякакви грижи. С помощта на програматор може да се зададе времето, в което да започне да работи инсталацията, както и продължителнотта на поливката. Датчик за дъжд ще сигнализира да не се полива, ако вали. Няма да е необходимо да се опъват и разнасят навсякъде по двора  маркучи и пръскалки, а после да се прибират за да може да се окоси тревата. Тръбите, които снабдяват с вода хидрантите са положени под земята, а самите хидранти се показват само когато поливат /потъващи хидранти/. Така няма опасност да пострадат или да пречат при косенето. Важно е да се знае, че разпръсквачи се използват само за напояване на тревните площи. За поливане на храсти, дървета и цветя трябва да се предвиди капково напояване.

Поливната инсталация се проектира след като е одобрен проекта за озеленяване.  Нейното изграждане трябва да започне с полагане на обсадни тръби на местата, където ще има настилки, преди  те да са направени. Това се прави, за да се осигури достъпа на вода до всеки участък на парцела. След като се приключи със строителството и са готови всички настилки, перголи, барбекюта и други градински елементи, вече може да се положат  тръбите на поливната инсталация. Те се вкопават поне на 30см., след което се внася  повърхностен почвен  слой, моделира се релефа на терена. После се засаждат дърветата, храстите и цветята, полага се капковото напояване и се монтират потъващите хидранти. Най-накрая определените участъци  се затревяват.

 

пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅ-пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ?
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ пїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅпїЅ
 
English version

Доставка на цветя онлайн

Булчински букети - доставка на цветя онлайн

Аранжировки за коли - доставка на цветя онлайн


© 2023 Elf Garden. Всички права запазени.